Hyper Converged Infrastructure

מהי תשתית Hyper converged infrastructure?

תשתית היפר מתכנס (HCI - hyper converged infrastructure)  היא מערכת מאוחדת המוגדרת בתוכנה המשלבת את כל המרכיבים של מרכז נתונים מסורתי: אחסון, מחשוב, רשת וניהול.

כיצד פועלת תשתית HCI?

ארבעה רכיבי תוכנה משולבים בחוזקה מרכיבים פלטפורמת היפר-קונברזציה:

  • וירטואליזציה של אחסון
  • וירטואליזציה ממוחשבת
  • וירטואליזציה ברשת
  • יכולות ניהול מתקדמות כולל אוטומציה


תוכנת הוירטואליזציה מופשטת ומאגדת משאבים בסיסיים, ולאחר מכן מקצה אותם באופן דינמי ליישומים הפועלים ב-VMs או קונטיינרים. התצורה מבוססת על מדיניות המותאמת ליישומים, ומבטלת את הצורך במבנים מסובכים כמו LUNs ונפחים.

תוכן עניינים

מה אתם יכולים לעשות עם HCI?

בניית ענן פרטי

 פריסת תשתית דמוית ענן מקומית עם עלויות נמוכות יותר, שליטה רבה יותר ואבטחה משופרת. תוכלו לבחור תשתית ממגוון רחב של ספקים ורמות חומרה.

הרחבה לענן ציבורי

תוכלו לבחור שירות של ענן HCI אקוסיסטם לשם מהירות פריסה מהירה יותר, ושלם ניהול התשתית בזמן מופחת יותר.

ענן היברידי אמיתי

שילוב של יישומים מבוססי VM, הפרוסים על פני שילוב של דאטה סנטר, ענן ציבורי וסביבות קצה עם הענן ההיברידי של VMware.


תוכנת הוירטואליזציה שלנו מפשטת ומאגדת משאבים בסיסיים, ולאחר מכן מקצה אותם באופן דינמי ליישומים הפועלים ב-VMs. התצורה מבוססת על מדיניות המותאמת ליישומים, ומבטלת את הצורך במבנים מסובכים כמו LUNs ונפחים.

hyper converged infrastructure - איך זה עובד?

hyper converged infrastructure מכנסת את כל ערימת מרכז הנתונים, כולל מחשוב, אחסון, רשת אחסון ווירטואליזציה. ליתר דיוק, היא משלבת חומרת שרת מרכז נתונים עם התקני אחסון מחוברים מקומיים (דיסק מסתובב או פלאש) ומופעלת על ידי שכבת תוכנה מבוזרת כדי למנוע נקודות כאב נפוצות הקשורות לתשתית מדור קודם.


בצורה זו התשתית מהדור בקודם (מורכבת ויקרה) מוחלפת בפלטפורמה מבוזרת הפועלת על שרתים סטנדרטיים בתעשייה וכך היא מאפשרת לארגונים להתאים את עומסי העבודה שלהם במדויק ולהתרחב בצורה גמישה לפי הצורך.


כל שרת, הידוע גם כצומת, כולל מעבדי x86 עם כונני SSD ו-HDD. תוכנה הפועלת בכל צומת מפיצה את כל פונקציות ההפעלה ברחבי האשכול לביצועים וגמישות מעולים.


תצורות פלטפורמת חומרה זמינות כדי להתאים לכל עומס עבודה על ידי שינוי קנה מידה עצמאי של המשאבים השונים (מעבד, זיכרון RAM ואחסון) וניתן לספק אותם עם או בלי GPU להאצה גרפית. 


כל הצמתים כוללים פלאש כדי לייעל את ביצועי האחסון, וצמתי All-Flash זמינים לספק תפוקת קלט/פלט מקסימלית עם זמן אחזור מינימלי עבור כל היישומים הארגוניים.

בנוסף לפלטפורמת האחסון והמחשוב המבוזר, פתרונות HCI כוללים גם פאנל ניהול המאפשר לך לנהל בקלות משאבי HCI מממשק יחיד. זה מבטל את הצורך בפתרונות ניהול נפרדים עבור שרתים, אחסון, רשתות אחסון ווירטואליזציה.

לידתה של טכנולוגיית hyper converged infrastructure

תשתית מרכז הנתונים תוכננה סביב SAN Storage מאז שנות ה-90 כדי להגן על נתונים ולהפעיל מסדי נתונים קריטיים, והפכה לנפוצה עם הווירטואליזציה שהלכה והתפשטה בתחילת שנות ה-2000.


אך ככל שארגונים גדלים, הם יותר ויותר תלויים בטכנולוגיה, ותשתית מבוססת SAN מסורתית אינה יכולה עוד לעמוד בקצב של צורכי IT. הדבר מורכב, מסורבל, ואינו יכול להתרחב בצורה גמישה או יעילה כפי שצוותי IT צריכים לעמוד בקצב של סדרי העדיפויות העסקיים המשתנים.


חברות האינטרנט הגדולות בעולם התמודדו עם המציאות של מגבלות התשתית המסורתית הרבה לפני השוק הרחב יותר, ופיתחו טכנולוגיות מערכות מבוזרות כדי לעמוד באתגרי המדרגיות, האמינות והיעילות התפעולית שלהן.


בשנת 2009, מהנדסים מכמה מהחברות הללו בקנה מידה אינטרנטי הבינו שהטכנולוגיות שפיתחו כדי לפתור את האתגרים התפעוליים שלהן ישימות לשוק בכללותו. המציאות של הבאת טכנולוגיות אלו למחשוב ארגוני דרשה גישה חדשה, והמושג hyper converged infrastructure נולד.


כיום, HCI היא תשתית הבחירה עבור חברות שרוצות להישאר תחרותיות ולהתפתח עם המציאות המשתנה של נוף הטכנולוגיה. בעוד התאריך והאדם שטבע לראשונה את המונח היפר-התכנסות יכולים להיות לוויכוח, Nutanix הייתה חברת הטכנולוגיה הראשונה שהוציאה לשוק מוצר ספציפי ל-HCI ב-2011 בשם Complete Cluster.

הקשר בין hyper converged infrastructure לענן

ארגונים משתמשים יותר ויותר בשירותי ענן ציבוריים כגון Amazon Web Services (AWS) Microsoft Azure ו-Google Cloud לצורך פריסת יישומי IT לניהול העסק שלהם. שירותי הענן הציבורי הם גמישים ודינמיים, ומאפשרים לארגונים להסתגל באופן דינמי לצרכים העסקיים המשתנים.


אבל למרות הגידול בגמישות, למחשוב ענן יש אתגרים משלו. בנייה ופריסה של יישומים בעננים ציבוריים דורשת מערכי מיומנויות מיוחדות החורגות מצוותי IT מסורתיים, מה שמגביר את ההתמחות בארגונים שכבר מכוסים מאוד. בנוסף, ניצול משאבי ענן ציבורי יקר יותר מתשתית מקומית ויוצר אתגרי בקרה ואבטחה.


תשתית היפר מתכנס מבוססת על הרבה מאותן טכנולוגיות מערכות מבוזרות כמו עננים ציבוריים, מה שמאפשר לארגוני IT לבנות עננים פרטיים המביאים יתרונות של מחשוב ענן למרכזי הנתונים של ארגונים. ניתן להרחיב שירותי תשתית היפר-קונברג'ים לעננים ציבוריים עבור תשתית ענן היברידית אמיתית המאפשרת פריסה וניהול של יישומים עם אותם כלים ונהלים תוך העברת נתונים ושירותים קלה בין עננים.

רוצים להצטרף למהפכת HCI? דברו איתנו עוד היום!

רוצים ללמוד עוד על HCI? צרו איתנו קשר >>>